Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Articles

Estratègia i model de negoci

La metodologia Canvas ens pot ajudar a crear o revisar el nostre model de negoci i a definir o redefinir la nostra estratègia. L’estratègia i el model de negoci requereixen la seva revisió constant i la necessitat d’innovar. El model Canvas ens ajuda a sintetitzar en un full el model de negoci i veure les relacions i l’afectació dels canvis en el nostre model.

La fase de síntesi no és fàcil perquè requereix fer les preguntes adients per obtenir les respostes què necessitem. Una visió global de tots els processos d’una empresa ens ajuda a poder connectar i identificar els aspectes claus i a diferenciar-nos de la competència.

En aquests temps més que mai, és necessari tenir el nostre model Canvas i revisar-lo periòdicament. Una estratègia definida a 3 anys vista i no revisada no és útil. Cal planificar la revisió de la estratègia. Com a mínim s’hauria de revisar un cop a l’any però dependrà del tipus d’empresa i el seu entorn la periodicitat de la seva revisió.

Quan revisem el model de negoci cal pensar en quins aspectes podem innovar. És preferible començar per una innovació, creant un prototip i gestionant el canvi. D’aquesta manera incorporarem d’una forma més fàcil la innovació en la nostra organització.

La definició de la estratègia del model de negoci no ho és tot perquè el èxit radica en la bona execució però és el punt de partida que periòdicament hem de revisar.

A %d bloguers els agrada això: